Tweede editie Speer van Rijsbergen op zondag 1 juli

De kogel is door de kerk! Met trots kunnen we jullie mededelen dat onze toertocht De Speer van Rijsbergen een vervolg gaat krijgen. Noteer daarom alvast in je agenda: zondag 1 juli 2018!

Toertocht 'Speer van Rijsbergen' vernoemd naar Johan van der Velde wordt gehouden op zondag 1 juli! Met start en finish op Sportpark De Laguiten in Rijsbergen, Laguitensebaan 60A, 4891 XR in Rijsbergen.

Een evenement ontstaan uit het DNA van ons dorp.

De liefde en passie voor het fietsen. De wielersport die ons dorp al zoveel mooie herinneringen heeft gebracht.

Met de toertocht De Speer van Rijsbergen wil wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport stimuleren, van jong tot oud. Zoveel mogelijk mensen laten genieten en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met Bourgondische gastvrijheid, de typische 'sfeer van Rijsbergen'.

Noteer dus alvast in uw agenda, zondag 1 juli!!

Er worden meer dan 1000 deelnemers verwacht. Dat zorgt voor veel gezelligheid vooraf, tijdens en na afloop van de toertocht met veel mede-liefhebbers van fietsen/wielrennen. Het Village Arrivée wordt groots opgezet met een divers aanbod van eten en drinken om de inwendige mens aan te sterken. Tijdens uw verblijf in het Village Arrivée kunt u uw kostbare fiets met een gerust en veilig gevoel achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.
Er zijn verschillende afstanden, met voor ieder wat wils. Voor de recreatieve fietser op de stadsfiets of E-bike is er voor het gehele gezin een route van 25 kilometer Voor de wielrenners zijn er 2 verschillende routes. Een route van 60 kilometer en een route van 100 kilometer. Deze twee routes vormen gecombineerd een prachtige route van 160 kilometer voor de echte kilometervreters. Op de route van 100 kilometer is onderweg een bevoorradingspost ingericht, om even tot rust te komen en om de voedselvoorraden weer aan te vullen.
Het centrale verzorgingsplein doet tijdens de route van 160 kilometer tevens dienst als verzorgingspost gedurende de route. Inschrijving voor de tocht is zeer eenvoudig. Klik hier om u direct in te schrijven

De indeling van het verzorgingsplein en de Scan & Go faciliteiten van de NTFU maken de start tot een efficiënte operatie, zodat u snel van start kunt gaan.

Het Village Arrivée beschikt over voldoende en uitstekende toilet- en douchefaciliteiten. Van alle routes zijn GPS / GPX – bestanden beschikbaar, zodat u deze kunt opnemen in uw fietsnavigatie. Check de website kort voor het evenement voor de definitieve routebestanden. De huidige routes zijn nog onder voorbehoud. De inschrijfkosten bedragen voor de 60 km, 100 km en 160 km €12,50 per inschrijving. NTFU-leden ontvangen de bekende korting. Voor de familietocht zijn de kosten voor iedereen boven de 12 jaar € 7,50 per inschrijving. Let op daginschrijvers betalen een aangepast tarief.

Wielerdorp Rijsbergen heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Onveilige situaties worden vermeden en op onoverzichtelijke plaatsen of gevaarlijke oversteekpunten worden verkeersregelaars ingezet.

In het Village Arrivée is entertainment voorzien in de vorm van muziek en live optredens.

Ook voor de jongere bezoekers zijn er verschillende activiteiten in het Village Arrivée georganiseerd.

Alle routes worden duidelijk bewegwijzerd. Indien gewenst is een routebeschrijving beschikbaar via deze website. Het centrale verzorgingsplein met Village Depart en Village Arrivée is ingericht op het sportpark in Rijsbergen bij Café / Sporthal ’t Trefpunt aan de Laguitensebaan 60A, 4891 XR in Rijsbergen. Nabij het centrale verzorgingsplein zijn er parkeerplaatsen ingericht.
De start voor alle afstanden is mogelijk van 8.00 uur tot 12.00 uur. Alleen de start voor de route van 160 kilometer is beperkt van 8.00 uur tot 10.00 uur. Het Village Arrivée biedt u vertier tot 20.00 uur, met onder meer een vertoning van de het Nederlands kampioenschap.