Derde editie Speer van Rijsbergen op zondag 23 juni 2019

De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland. De derde editie zal op zondag 23 juni 2019 worden verreden.  Met de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’, vernoemd naar Johan van der Velde, wil Wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport stimuleren, van jong tot oud. Zoveel mogelijk mensen laten genieten en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met Bourgondische gastvrijheid, de typische ‘sfeer van Rijsbergen’. Voor iedere type fietser is er een route, men kan kiezen uit; 60, 100 of 160 kilometer. Daarnaast is er ook een familietocht van 25 kilometer. Nieuw deze editie is een unieke E-Bike tocht over 55 kilometer.

Sportpark de Laguiten fungeert ook dit jaar wel als het ideale decor voor de start en finish van het evenement. Met alle faciliteiten aanwezig beschikt Wielerdorp Rijsbergen over een toplocatie voor het evenement. Een toertocht kan niet worden gehouden zonder de inzet van vrijwilligers. De grootste kracht van het evenement zijn dan ook de meer den 200 vrijwilligers die zorgen voor het mooiste sportfeest van Rijsbergen.

De kwaliteit van het evenement is zeker niet onopgemerkt gebleven. De NTFU heeft daarom De Speer van Rijsbergen  bekroond met hun kwaliteitskeurmerk “Extra Goed Geregeld”! Daarmee voldoet het evenement aan de hoogste kwaliteitsnormen voor toertochten.

Voor inschrijving kunt u terecht de website van fietssport.nl

Er worden meer dan 1000 deelnemers verwacht. Dat zorgt voor veel gezelligheid vooraf, tijdens en na afloop van de toertocht met veel mede-liefhebbers van fietsen/wielrennen. Het Village Arrivée wordt groots opgezet met een divers aanbod van eten en drinken om de inwendige mens aan te sterken. Tijdens uw verblijf in het Village Arrivée kunt u uw kostbare fiets met een gerust en veilig gevoel achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.
Er zijn verschillende afstanden, met voor ieder wat wils. Voor de recreatieve fietser op de stadsfiets is er voor het gehele gezin een route van 25 kilometer. Nieuw deze editie is een 55 km route speciaal voor E-Bikers. Voor de wielrenners zijn er 2 verschillende routes. Een route van 60 kilometer en een route van 100 kilometer. Deze twee routes vormen gecombineerd een prachtige route van 160 kilometer voor de echte kilometervreters. Op de route van 60 en 100 kilometer is onderweg een bevoorradingspost ingericht, om even tot rust te komen en om de voedselvoorraden weer aan te vullen.
Het centrale verzorgingsplein doet tijdens de route van 160 kilometer tevens dienst als verzorgingspost gedurende de route. Inschrijving voor de tocht is zeer eenvoudig. Zodra de inschrijving opent klik hier om u direct in te schrijven.

De indeling van het verzorgingsplein en de Scan & Go faciliteiten van de NTFU maken de start tot een efficiënte operatie, zodat u snel van start kunt gaan.

Het Village Arrivée beschikt over voldoende en uitstekende toilet- en douchefaciliteiten. Van alle routes zijn GPS / GPX – bestanden beschikbaar, zodat u deze kunt opnemen in uw fietsnavigatie. Check de website kort voor het evenement voor de definitieve routebestanden. De huidige routes zijn nog onder voorbehoud. De inschrijfkosten bedragen voor de 55 km e-bike route, 60 km, 100 km en 160 km €12,50 per inschrijving. NTFU-leden ontvangen de bekende korting. Voor de familietocht zijn de kosten voor iedereen boven de 12 jaar € 7,50 per inschrijving. Let op daginschrijvers betalen een aangepast tarief.

Wielerdorp Rijsbergen heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Onveilige situaties worden vermeden en op onoverzichtelijke plaatsen of gevaarlijke oversteekpunten worden verkeersregelaars ingezet.

In het Village Arrivée is entertainment voorzien in de vorm van muziek en live optredens.

Ook voor de jongere bezoekers zijn er verschillende activiteiten in het Village Arrivée georganiseerd.

Alle routes worden duidelijk bewegwijzerd. Indien gewenst is een routebeschrijving beschikbaar via deze website. Deze volgt minimaal 3 maanden voor aanvang van de toertocht. Het centrale verzorgingsplein met Village Depart en Village Arrivée is ingericht op het sportpark in Rijsbergen bij Café / Sporthal ’t Trefpunt aan de Laguitensebaan 60A, 4891 XR in Rijsbergen. Nabij het centrale verzorgingsplein zijn er parkeerplaatsen ingericht.
De start voor alle afstanden is mogelijk van 8.00 uur tot 12.00 uur. Alleen de start voor de route van 160 kilometer is beperkt van 8.00 uur tot 10.00 uur.