TOERTOCHT // INFORMATIE

SPEER VAN RIJSBERGEN 2021 AFGELAST!

Stichting Wielerdorp Rijsbergen heeft voor het 2e achtereenvolgende jaar moeten besluiten om de toertocht ‘De Speer van Rijsbergen’ dit jaar opnieuw niet door te laten gaan. De toertocht stond dit jaar gepland voor zondag 27 juni in Rijsbergen. Gezien de onzekerheid met betrekking tot het coronavirus en de risico’s die het met zich meebrengt, vinden wij het als organisatie niet verantwoord om het evenement in 2021 te laten plaatsvinden. 

Gezondheid is op dit moment het belangrijkste
Het organiseren van grote evenementen zou in de planning van de Rijksoverheid vanaf 1 juni weer mogelijk moeten worden. Dit is echter omgeven door een zeer grote mate van onzekerheid. Onzekerheid die wij als Stichting Wielerdorp Rijsbergen niet kunnen en niet willen lopen. In 2019 deden er in totaal meer dan 1.400 toerrijders mee aan de diverse routes. Ook helpen er ruim 200 vrijwilligers mee aan het evenement. Met pijn in ons hart hebben we de beslissing genomen, maar de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers is op dit moment het belangrijkste. 

Onze sponsoren
De Speer van Rijsbergen is een evenement wat grotendeels tot stand komt door onze trouwe sponsoren. Wij willen via deze weg onze sponsoren uit onze vorige edities nogmaals heel hartelijk bedanken voor hun financiële en materiële ondersteuning. Als organisatie zien wij dat veel van onze sponsoren te lijden hebben onder de coronacrisis. Daarom zijn wij van mening dat wij niet kunnen verlangen dat deze bedrijven een financiële bijdrage leveren aan ons evenement. Wij wensen alle getroffen bedrijven sterkte en veel succes toe en hopen dat iedereen (financieel) gezond uit deze crisis komt. 

Onze deelnemers en vrijwilligers
Voor degenen die zich al op onze toertocht verheugd hebben, hetzij als deelnemer en/of als vrijwilliger, zal dit een teleurstellend bericht zijn. Wij hopen op ieders begrip en hopen jullie uiteraard terug te zien bij onze volgende editie!

Alternatieve activiteiten
In 2021 zal er dus geen Speer van Rijsbergen plaatsvinden. Het bestuur van Stichting Wielerdorp Rijsbergen houdt de ontwikkelingen rondom het Coronavirus goed in het oog en is zich aan het beraden over alternatieve evenementen. Zodra het mogelijk is zullen we deze via onze social media kanalen communiceren. Houdt u onze socials daarom goed in de gaten!

Voor 2022 gaan we weer mooie routes uitstippelen en hopen we wederom een fantastisch wielerfeest op te zetten. Tot die tijd, blijf gezond en hou vol!!

PROMO TOERTOCHT 2018