We maken ons op voor de 105e editie van de Tour de France. Dat kan in ons Wielerdorp Rijsbergen maar één ding betekenen. De Kwinkslag Tourpoule meldt zich weer aan de start. Voor het derde jaar neemt Stichting Wielerdorp Rijsbergen de organisatie van de befaamde Kwinkslag Tourpoule op zich. Het is inmiddels de twaalfde keer dat deze Tourpoule wordt georganiseerd

Trekt u de registers maar open, want binnenkort start de inschrijving van de Kwinkslag Tourpoule 2018. Wie wordt de opvolger van Peter Struijs winnaar van de Kwinkslag Tourpoule 2017! Wederom dit jaar is er de toevoeging van de zogenaamde subleagues. U kunt zo met vrienden, collega's, verenigingen of families een eigen subleague beginnen. Wie daag jij uit in deze editie van de Kwinkslag Tourpoule? Met wie ga jij de uitdaging aan om een eigen subleaugue te beginnen?

De 105e Tour de France begint op zaterdag 7 juli 2018 op het eiland Île de Noirmoutier, ter hoogte van Nantes, om in de drie daaropvolgende weken een uitdagend parcours af te leggen. Kasseien, punchy aankomsten, sprintetappes, Alpe d’Huez, een explosieve kraker in de Pyreneeën, een heuvelachtige individuele tijdrit op de een-na-laatste dag, en nog veel meer – de Tour van 2018 belooft een mooie te worden. De finish is op zondag 29 juli op de Champs-Élysées in Parijs.