Elk jaar bieden wij de mogelijkheid aan de deelnemers van de Speer van Rijsbergen een goed doel te steunen. De keuze en aanleiding voor de Goede Doelen voor de editie van dit jaar zijn helaas minder rooskleurig.

Ook ons bereikte een aantal maanden geleden het verschrikkelijke nieuws dat Johan van der Velde is getroffen door acute leukemie. Inmiddels weten we dat er voldoende strijdkracht in zijn lijf te zit om tegen die rotziekte te vechten. Het karakter wat hij als prof heeft opgebouwd is nu zijn beste wapen!

Als blijk van steun aan zijn strijd, een strijd die velen met hem delen, hoopt Johan daarom ook op veel deelnemers aan De Speer! Het is dan ook Johan’s nadrukkelijke verzoek om dit jaar geld in te zamelen voor twee enorme Goede Doelen die jouw steun hard nodig hebben, te weten Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en Vrienden van Amphia! Bij inschrijving kunt u een vrijwillige donatie doen ten behoeve van deze twee goede doelen!

Kika
Jouw steun is hard nodig. Kinderkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 door ziekte. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. We willen niet dat drie van de vier kinderen met kanker genezen. Nee, we willen dat ze allemaal genezen. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar álle vormen van kinderkanker.

Vrienden van Amphia
Er komt in Breda een prachtig nieuw ziekenhuis. Duurzaam en modern, waar wij de hoogste kwaliteit van medische zorg kunnen bieden aan inwoners van de stad en van de omgeving. Een veilige plek voor patiënten en een plezierige werkplek voor medewerkers en medisch specialisten. Waar zorg wordt verleend met persoonlijke aandacht. Tenslotte is een ziekenhuis veel méér dan muren en een dak. Het ziekenhuis bevat straks de nieuwste medische apparatuur. Maar wij willen ook graag andere voorzieningen bieden die het verblijf veraangenamen of het herstel bevorderen. Voor die zaken zijn wij afhankelijk van de samenwerking en bijdrage van derden.

Met de opbrengst helpen we Vrienden van Amphia met de aanschaf van één hometrainer met een interactief beeldscherm. Op een dergelijke hometrainer kunnen patiënten met kanker hun conditie testen en op pijl brengen of houden. Ook kunnen patiënten hierdoor leren omgaan met schommelingen in hun conditie. De ene dag gaat het bijvoorbeeld heel erg goed en een dag later kan dit precies andersom zijn. Door ook een interactief beeldscherm eraan toe te voegen, wordt het leuker voor de patiënt. Zo kan de patiënt bijvoorbeeld virtueel door zijn eigen stad of dorp fietsen.