Wielerdorp Rijsbergen met de hoofdletter W, zo omschrijft BN De Stem het deze ochtend in de krant. En zo denken wij er als organisatie ook over. Met een prachtig fiets weekend achter de rug, met op vrijdag de ZLM tussensprint en op zaterdag de uitzending van Andere Tijden Sport, de twee evenementen die we kunnen hebben toevoegen aan onze agenda. Zo begon ons weekend al fantastisch, maar afgelopen zondag was de 3e editie van onze toertocht ‘De Speer van Rijsbergen’ een daverend succes! 


Foto: Christian Rombouts

Vanochtend zijn we al op tijd begonnen met het opruimen van het terrein aan de Laguitensebaan in Rijsbergen. Vele handen maken licht werk! De sporthal die gisteren diende als ruimte voor de inschrijvingen is alweer zo goed als leeg. En ook het buiten terrein begint al aardig leeg te raken.

Gisteren namen ruim 1.400 deelnemers deel aan de 3e editie waaronder Cycling Grandpa. Hij neemt jullie in zijn vlog mee tijdens zijn tocht en natuurlijk was hij ook nog even op het Village D’Arrivee te vinden. Kortom check zijn video!

UITSLAG LOTERIJ
Gisteren hebben we ook weer de welbekende loterij gehouden. Helaas was niet iedere winnaar meer op het evenement aanwezig dus bij deze nog een keer de uitslag

 • 10 lessen bij sportschool Total Body Worx – lotnummer: 0900
 • 10 lessen bij sportschool Total Body Worx – lotnummer: 1253
 • 1 Magnum fles Cava – lotnummer: 1245
 • Pakket van Sport & Voeding Webshop – lotnummer: 0756
 • 2 kaarten voor een wedstrijd naar keuze in de Keukenkampioen Divisie – lotnummer: 0813
 • 2 kaarten voor een wedstrijd naar keuze in de Keukenkampioen Divisie – lotnummer: 0979

Wij bedanken Costa Blanca Cycling, Wijnhandel Verbunt/Verlinden, Total Body Worx, The Quiz Twins & Sportvoedingwebshop.com voor de leuke prijzen die we hebben kunnen verloten!

VEILING
Dit jaar hadden we iets nieuws, namelijk de veiling op onze Rijsbergse Helden VIP Lounge.
Met onder andere veiling items zoals meefietsen met het Sterrenfietsteam, gesigneerd shirt van Team Roompot – Charles, een masterclass van de Beste Verliezer en een gesigneerd shirt van de ZLM Tour gedragen door Dylan Groenewegen, beloofde het een spannende veiling te worden. En dat was het, veilingmeester Frits Barend heeft de veiling met humor en veel plezier gepresenteerd.

KIKA & VRIENDEN VAN AMPHIA
Dit jaar hadden twee goede doelen, waaronder KiKa en Vrienden van Amphia. Dankzij de loterij en de veiling hebben we voor hun een prachtig bedrag mogen ophalen van €9.578,- ,  het bedrag zal door de helft gesplitst worden en verdeeld worden onder KiKa en Vrienden van Amphia. Wij hopen dat zij hier nog veel mooie dingen van mogen doen.

GEVONDEN VOORWERPEN
Ook zijn er gevonden voorwerpen gevonden, dus mocht je iets kwijt zijn na gisteren?
Neem dan even contact op via info@wielerdorprijsbergen.nl dan zorgen wij dat de spullen weer bij u terecht komen!

FOTO’S
Gisteren zijn er door onze top fotografen, Anko van Gils, Marieke Hanegraaf, Corina Dam, Corrie Vlieks, Lydia Bartels, Saskia Roks,
Wim Elbers, Hans van Dijk en Jacqueline Verschueren, weer prachtige foto’s gemaakt. Zij zijn druk bezig om de gemaakte foto’s te fine tunen en een deze dagen zullen op onze website de foto’s van 2019 verschijnen. Houd onze socials in de gaten, zodat je niks hoeft te missen.

EN DAN DE RODE BULTJES…
Ondanks dat de gemeente op ons terrein een aantal nesten heeft verwijderd, blijkt het een echte plaag en krijgen we van meerdere mensen de vraag of het kan kloppen dat ze last hebben van rode bultjes en jeuk na onze toertocht. Helaas hebben ook wij last van de welbekende plaag die op dit moment heerst… namelijk onze grote vriend de eikenprocessierups!
Om de pijn een beetje te verzachten hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

 • In contact gekomen? Spoel je huid en ogen grondig met water. Ga niet wrijven of krabben, want dan krijg je alleen maar meer jeuk.
 • Plakband.. Ja plakband, hiermee kun je de brandharen van je huid trekken.
 • Was je kleding, indien mogelijk op 60 graden. De haartjes blijven namelijk makkelijk aan kleding kleven. Trek je de kleding opnieuw aan, dan kom je weer in contact. Alleen door je kleren goed te wassen, verdwijnen de brandharen.
 • Een crème met menthol kan de jeuk wat verlichten.
 • Tabletjes cetirizini, dit wordt ook door de apotheek geadviseerd.
 • In de meeste gevallen zijn de klachten na twee weken verdwenen.
 • Neem bij ernstige klachten, denk aan benauwdheid, ernstigen oogklachten contact op met de huisartsen(post).

Meer lezen over de eikenprocessierups en eventuele tips? Check de website www.GGD.nl

Wij willen iedereen bedanken voor hun komst en deelname aan de Speer van Rijsbergen!
Wij hopen je volgende keer terug te zien tijdens onze 4e editie!