Wielertheaters // Wielertheater Dag en Nacht Koers

Wielertheater Dag en Nacht Koers

MASTERCLASS OVER KILOOTJE MINDER IN DE KOUTERSHOF

Locatie: Koutershof Rijsbergen

Tijd: 20:30 uur (zaal open vanaf 20:00u)

Datum: Vrijdag 7 december

Kaarten zijn vanavond aan de kassa nog te verkrijgen.

Dag & Nacht Koers! • Michel Wuyts en Geert Vandenbon

Tussen eind 2012 en begin 2016 speelden Michel Wuyts en Geert Vandenbon meer dan vijftig voorstellingen van hun ‘Planeet Koers’. Ze speelden van De Panne tot in Sittard-Geleen in Nederland.

Tijd voor een volgende etappe dachten ze en sloegen de handen weer in elkaar voor een nieuwe creatie: ‘Dag & Nacht Koers!’ Ze speelden inmiddels 30 voorstellingen en hernemen de productie in het seizoen 2018-2019.

 

 

Michel Wuyts op stap met heerlijke wielerverhalen

Al 25 jaar lang is wielerman Wuyts de stem van de koers bij ons. Zijn timbre en zijn taalgevoel maken hem uniek. Met verhalen van voor en achter de camera trekt hij in Dag & Nacht Koers! door Vlaanderen.

Wuyts observeert en analyseert. Eens journalist, altijd journalist. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Spits en verrassend: “97 % van wat ik vertel is waarheid. Aan de luisteraar om te ontdekken waar die 3 % fantasie zit.“

In ‘Dag & Nacht Koers!’ trekt Michel Wuyts opnieuw op met Geert Vandenbon. Rustbrenger én gangmaker. Gewapend met enkel een gitaar, versterken zijn liedjes Michels woorden. Ze inspireren, ze laten dromen.

Bovenal is ‘Dag & Nacht Koers!’ een geurige mix van harti­ge wielerverhalen en inspirerende liedjes. Michel is de verteller van dienst, Geert de muzikant.

Wit en zwart

Koers heeft twee gezichten. Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten op het toppunt van hun kunnen. Camera’s draaien, spanning stijgt. De sprint is bloedstollend. Win­naars en verliezers wentelen zich in lof en gejammer. Woordenvloed vol drama en heroïek.

Als het circus halt houdt en de avond valt worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters, met ambities en dromen, met blessures en twijfels. Wit en zwart. De benen blijven stil en het brein gaat draaien. Ze zoeken naar woorden om verborgen verhalen te vertellen. Laagje na laag­je deelt Michel hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen. Hij vertelt honderduit. Gro­te histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt. Wie de karakters zijn, ontdek je gaandeweg tijdens de voorstelling.

Michel Wuyts is een meester-verteller. Dag & Nacht!

———-

Dag & Nacht Koers! is een avondvullende voorstelling, geschikt voor een luisterend en zittend publiek in culturele centra en theaters. Voor grote en kleine wielerfreaks en voor wie van intense verhalen en fijne liedjes houdt.

Michel en Geert maken gebruik van prachtige wielerfoto’s die verhalen en songs voeding geven. Waardoor het geheel niets minder is dan een heerlijk warme wieleravond.