WIELERTHEATERS // Kees Haast, “Vader ik wor koereur!”

Kees Haast, “Vader ik wor koereur!”

Voor de derde maal werd door Stichting Wielerdorp Rijsbergen een wielerevenement georganiseerd. Op 4 november 2016 vond in een wederom volgepakte Harmoniezaal in Rijsbergen de boekpremière plaats van het boek Kees Haast, “Vader ik wor koereur!”

Een wielerroman van auteur John van Ierland met in de hoofdrol uiteraard het Rijsbergse wielersucces: Kees Haast, een oud-prof die in de jaren 60 zijn hoogtijdagen vierde. De presentatie van deze avond was in handen van de auteur van het boek John van Ierland.

Het middelpunt van de avond was natuurlijk oud-Rijsbergenaar Kees Haast. Andere gasten van deze avond waren grote namen uit de wielerhistorie Bas Maliepaard, Rini Wagtmans, Gerben Karstens, Cees Snepvangers, Jo de Roo, Rik Wouters, Cees Bal en de Rijsbergse oud-profs Jos van Aert, Johan van der Velde, Jacques Hanegraaf en Emiel Kerstens. En natuurlijk kon op deze avond onze burgemeester niet ontbreken. Kees werd door burgemeester Poppe-de Looff en de burgemeester van zijn huidige woonplaats Rucphen, burgemeester Van der Meer-Mohr toegesproken en gevleid met mooie woorden van trots op Kees, dè grondlegger van de Rijsbergse wielerhistorie.

Daarnaast had de burgemeester met haar aankondiging de primeur dat Stichting Wielerdorp Rijsbergen vanaf 2017 een groots wielertoertocht voor jong en oud met diverse afstanden in Rijsbergen gaat organiseren.
Al met al was het weer een mooie avond vol gezelligheid en samenhorigheid. Een avond met een lach en een traan en een avond waar het dorp, evenals zijn rijke wielerhistorie, trots op is!

Bekijk hier de boekpresentatie Kees Haast.
Deze beelden zijn van  ROS TV Zundert